SO spoiled by DC3

Al zo’n 20 jaar werk ik in de reisbranche en heb al meer dan 1000 vluchten gemaakt in m’n leven. De eerste was naar Barcelona. Ik was 16 jaar en ging met de bus naar het toen zo leuke Lloret de Mar. Maar de Franse buschauffeurs besloten meer dan een week lang te gaan staken en de wegen bezet te houden, dus we mochten terug met het vliegtuig. Wauw, wat was dat een ervaring! Hier is mijn liefde voor het vliegen ontstaan.

In de jaren hierna heb ik heel de wereld overgevlogen. Maar de vlucht die ik onlangs mocht maken, was echt een ‘ff in m’n arm knijpen’ momentje. Ik kreeg van m’n branche vriendje Dennet de vraag of ik wilde vliegen in een Dakota boven Amsterdam… Euh JA natuurlijk! Op uitnodiging van hotelketen IHC vertrokken we naar Jet Center op Schiphol Oost. Hier stond ze al te glimmen met prachtige ronkende motoren. Onze babe, een prachtige DC3 uit 1943, gepoetst en wel en zelfs meegevlogen op D-day in Normandië was er klaar voor.

Alsof we in een rammelende vrachtwagen zaten met dito geluid gingen we de lucht in voor een sight seeing vlucht boven Amsterdam. Via Hoofddorp, Zandvoort en de Zaanse Schans vlogen we drie rondjes boven my hometown. We vlogen maar 400m boven de grond dus konden alles echt perfect zien. Wat was het gaaf! Het weer, de mensen, de heerlijke happen en borrels achteraf in het nieuwe Crown Plaza South Hotel.. SO spoiled by IHG!

#SOawesome #dakotaflight #DC3 #scenicflight #amsterdam #check